fbpx

Το hello kids είναι ένα "καταφύγιο δημιουργίας" για κάθε παιδί!
Αποτελείται από μια ομάδα παιδαγωγών, η οποία με αφετηρία τη μεγάλη της αγάπη για το παιδί και το μεράκι της για την τέχνη και τη δημιουργία, εισάγει εδώ και 15 χρόνια νέους μικρούς ταξιδιώτες στον παραμυθένιο κόσμο της χειροτεχνίας και της καλλιτεχνικής έκφρασης!

Τα προγράμματα και οι καλλιτεχνικές δραστηριότητές μας πραγματοποιούνται τόσο στον ζεστό μας χώρο στο κέντρο της Αθήνας, τα πρωινά των Σαββάτων, όσο και στις σχολικές τάξεις, κατόπιν συνεννόησης με τους εκπαιδευτικούς. Όλα μας τα προγράμματα έχουν την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος μας είναι να φέρουμε τα παιδιά, από τη νηπιακή τους ακόμα ηλικία μέχρι και το τέλος του δημοτικού, σε επαφή με τον χώρο της δημιουργίας και της τέχνης "προκαλώντας" τα να φέρουν στην επιφάνεια τα κρυφά τους χαρίσματα. Άλλωστε, η καλλιτεχνική έκφραση είναι τελικά μια ανάγκη που έχουμε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι!

Επιπλέον, μια από τις σημαντικότερες επιδιώξεις μας προωθείται μέσα από τον τρόπο διεξαγωγής των προγραμμάτων μας, τους "κανόνες του παιχνιδιού μας". Το παιδαγωγικό πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων μας είναι το ομαδοσυνεργατικό. Προϋποθέτει και καλλιεργεί τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών, αφού τα καλεί να συνεργαστούν με σκοπό να... συνδημιουργήσουν!
Στον άξονα, μάλιστα, της ευρύτερής μας φιλοσοφίας για την ανάπτυξη της παιδικής δημιουργικότητας έχουμε καθιερώσει, εντός και εκτός του χώρου μας, τη διοργάνωση ετήσιων εκδηλώσεων και φεστιβάλ, εργαστηρίων θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής αγωγής, βιβλιοπαρουσιάσεων, μουσικοθεατρικών παραστάσεων και των summer camps.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στο κομμάτι του ποιοτικού παιδικού βιβλίου με κύριο προσανατολισμό αφενός την έκδοση, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Ἐν πλῷ, και αφετέρου την προώθηση επιλεγμένων βιβλίων με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Σε συνδυασμό με το ποιοτικό παιδικό βιβλίο, το hello kids δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα της προώθησης του εναλλακτικού παιχνιδιού. Στο κατάστημά μας μπορεί κανείς να βρει ποικίλες προτάσεις σε εκπαιδευτικά και δημιουργικά παιχνίδια καθώς συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες και πιο διακεκριμένες εταιρείες στην Ευρώπη -αλλά και διεθνώς-, όπως η DJECO, HABA, STEPHEN JOSEPH. Διαθέτουμε, τέλος, ευρεία ποικιλία από κατασκευαστικά είδη και υλικά παραμένοντας προσηλωμένοι στον στόχο μας να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την αξία της δημιουργικότητας.

To hello kids λειτουργεί ως ένας εναλλακτικός ζεστός πολυχώρος που υποδέχεται καθημερινά παιδιά και γονείς προτείνοντάς τους πρωτότυπες ιδέες για τη δημιουργική και ωφέλιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Έχουμε τα σύνεργα!

Aς “ζωγραφίσουμε” έναν καλύτερο κόσμο και
ας βάλουμε μέσα τα παιδιά μας…

οι παιδαγωγοί

Textbox Section

Ειρήνη Μπιλάλη – Νηπιαγωγός

Είμαι η Ειρήνη Μπιλάλη και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα βρεφονηπιαγωγός για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικεύθηκα στον τομέα των εικαστικών. Εργάστηκα σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό για 2 χρόνια και το 2001 ίδρυσα το καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Ταξιδεύοντας».
Το 2014 το δημιουργικό εργαστήρι εντάχθηκε στις εκδόσεις «ἐν πλῷ» με την ονομασία hello kids και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Έκτοτε έχω τη χαρά να οργανώνω το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας μας.
Έχω συμμετάσχει με την ομάδα μας σε διοργανώσεις πολιτιστικών δρώμενων με θέμα το παιδί και τη δημιουργικότητα (Badminton, Τεχνόπολις, The Christmas factory, Xειροτέχνικα, εκθέσεις βιβλίου).
Κάθε καλοκαίρι διοργανώνω summer camp σε συνεργασία με διάφορους φορείς και σχολεία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εκπαιδευτήρια Θεομήτωρ, Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου).
Επί σειρά ετών διετέλεσα υπαρχηγός στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών της Εκκλησίας της Ελλάδος στα κορίτσια δημοτικού. Συμμετέχω ως εισηγήτρια σε ημερίδες και σεμινάρια στελεχών κατασκηνώσεων.

 

Μαρία Ροζακέα - Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Είμαι η Μαρία Ροζακέα, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πολύβουη και γεμάτη τάλαντα γειτονιά του Αγ. Γερασίμου στην Αθήνα.
Είμαι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχ/σεων ΑΤΕΙ Αθήνας με έμφαση στην Ψυχαγωγία και Άθληση Προσώπων, ενώ παράλληλα σπούδασα κλασσικό και μοντέρνο χορό (RAD & ISTD) με δασκάλα την Ιλιάδα Πενταβαντζή.
Ασχολήθηκα περαιτέρω με την εμψύχωση ομάδων, λαμβάνοντας επιμόρφωση στην μουσικοκινητική αγωγή & τις αρχές του συστήματος ORFF, στο θεατρικό παιχνίδι, στις τεχνικές θεατρικής έκφρασης και τον αυτοσχεδιασμό (IMPROV).
Ως μαθήτρια του Δρ. Στέλιου Πελασγού, ιστορητή- αφηγητή, διδάχθηκα κάθε δράση που αναπτύσσω να είναι και μια ιστορία που έχει κάτι να πει.
Σταθμός στη ζωή μου θα παραμείνει η συμμετοχή μου στο καλλιτεχνικό κομμάτι της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Συνεργάστηκα με τις κατασκηνώσεις της Ι.Α. Αθηνών ως υπεύθυνη των προγραμμάτων ψυχαγωγίας και εμψύχωσης, με τη Δόμνα Ζαφειροπούλου και τον Δημήτρη Αδάμη ως βοηθός τους στο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Μαγικές Σβούρες» στο θέατρο Αθηνά, ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στο summer camp "Δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη" και είμαι μόνιμη συνεργάτιδα του Δημιουργικού Εργαστηρίου "hello kids".
Στόχος μου, οι άνθρωποι να ξεδιπλώνουν και να ανοίγουν όλο και πιο πολύ την καρδιά τους... πηγή έμπνευσης, ο σύζυγος και τα 5 ξεχωριστά παιδιά μου, που με συνοδεύουν στο μαγικό της ζωής μου ταξίδι...

 

Μαρία Καλύβα - Θεολόγος - Παιδαγωγός

Είμαι η Μαρία Καλύβα, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του Εθνικoύ και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανα την πρακτική μου άσκηση στο Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ι.Α. Αθηνών.
Παρέμεινα σε συνεργασία με το ίδρυμα, βοηθώντας στην οργάνωση εκδηλώσεων και προγραμμάτων για παιδιά, καθώς και στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.
Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκα με τη φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς και με ιδιαίτερα μαθήματα Ελληνικών, Αγγλικών και Γαλλικών.
Το 2017 ξεκίνησα σπουδές για την εκμάθηση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, στο κέντρο εκμάθησης Ε.Ν.Γ. «Κιβωτός», του Νίκου Γαλάνη, τις οποίες συνεχίζω μέχρι και σήμερα.
Συμμετέχω σε επιμορφωτικά σεμινάρια παιδαγωγικού χαρακτήρα, με θέματα όπως παιδεία, εκπαίδευση, ΔΕΠΥ, συμβουλευτική, διαχείριση ομάδων κ.α.
Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τον εθελοντισμό στο σωματείο «Αγκαλιά» και σε άλλα ιδρύματα.
Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχω στο Παιδικό Θεολογικό Εργαστήρι του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Ψυχικού, ως υπεύθυνη εργαστηρίων, καθώς και στο πρόγραμμα «κατασκήνωση στην πόλη», ως υπεύθυνη αρχηγός εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το 2018 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με την οικογένεια του hello kids, στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα summer camp «Δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη».

 

Σοφία Μπουγά – Φιλόλογος

Με λένε Σοφία Μπουγά και είμαι Φιλόλογος.
Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ενασχόλησή μου με τα παιδιά ξεκίνησε μέσω των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων και στη συνέχεια μέσω της εργασίας μου στο Ελληνικό σχολείο στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια μέσω του hello kids έχω την ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή με τα παιδιά σε ένα πολύ δημιουργικό και ευχάριστο πλαίσιο. Μου αρέσει πολύ να "ταξιδεύω" με τα παιδιά και να μπαίνουμε μαζί στον ξεχωριστό κόσμο της φαντασίας και των πρωτότυπων κατασκευών μαθαίνοντάς τους βιωματικά ότι είμαστε όλοι μας εν δυνάμει καλλιτέχνες!

 

οι επιστημονικοί συνεργάτες

Textbox Section

Βασίλης Σιδερής – Δάσκαλος/Ειδικός Παιδαγωγός

Είμαι ο Βασίλης Σιδερής και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών. Έκανα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΑΠ και η διπλωματική μου αφορούσε τη χρήση των υπολογιστών από μαθητές Δημοτικού και την επίδρασή τους στη συμπεριφορά. Έχω μετεκπαιδευτεί στην Ειδική Αγωγή στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάζομαι ως δάσκαλος στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και είμαι υπεύθυνος για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων από τους εκπαιδευτικούς. Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Αποτελώ σύμβουλος του δημιουργικού εργαστηρίου hello kids στη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Ιωάννα Βγόντζα - Fairy Joanna

Γεννήθηκα μέσα σε μία τουλίπα, ένα ζεστό βραδάκι κάποιου Ιουνίου, τελευταίο παιδί μιας μεγάλης, πολύχρωμης, φασαριόζικης οικογένειας.
Ανήκω στη μεγάλη κατηγορία των ξεκούρδιστων νεράιδων που... πλέουν στο χρόνο και θα με συναντήσεις σε τάξεις, σεμινάρια, σχολικές αυλές (κάποιοι λένε ότι είμαι δασκάλα σ’ ένα δημόσιο σχολείο εδώ και 12 χρόνια) σε μαγαζιά με κουμπιά, υφάσματα, δαντέλες, χρώματα (κάποιοι λένε ότι σχεδιάζω τσάντες και τσαντάκια με την επωνυμία μου).
Σπούδασα παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ) της νεραϊδοπολιτείας μου. Οι δάσκαλοί μου με έμαθαν εκτός από το να πετάω, ν’ αγαπώ και να σέβομαι τα παιδιά.
Είμαι κοινωνικό, νυχτόβιο ον και τρελαίνομαι για ταξίδια.
Έχω άδεια πτήσης από θέμα σε θέμα, δεν έχω καλή μνήμη και έχω πάρει μεταπτυχιακό στο ράψιμο σε χαρτί! Φτιάχνω κούκλες, μαριονέτες, γαντόκουκλες, πάνινα ζώα κι έπειτα τους ψιθυρίζω γλυκά λογάκια για να ζωντανέψουν. Μην τρομάζεις. Μιλούν μόνο σε αυτούς που θέλουν να ακούσουν...
Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου όλα τα νεραϊδομωρά θα έχουν στέγη στο κεφαλάκι τους, φαΐ στο πιατάκι τους, νερό στο ποτηράκι τους, ένα χάδι στα μαλλάκια τους κι αγάπη στην καρδούλα τους...